Kitűnően rajtolt a férfi NB I-ben a Dág KSE csapata, amely két legfőbb riválisa közül előbb a Csepel, majd a Szolnok ellen is 3:0-ra győzött!

Dág KSE – Csepel 3:0 (17, 24, 23)
Dág, 200 néző. Játékvezetők: Éva, Elsik
Dág: Oszuska G., Pollák, Horváth G., Oszuska II Z., Jánossy, Szauter P. Csere: Bársony (liberó), Zirigh. Edző: Szauter Ferenc
Csepel: Buzás, Tamasi, Budaházi, Horváth A., Daróczi, Szabó-Erdélyi. Csere: Nagy N. (liberó), Kunert. Edző: Tamás Zoltán

Az első fordulóban a Csepel a jelenlegi legerősebb felállásban lépett pályára, de az első percek ütésváltása után beragadt a fővárosi együttes. Nem voltak hatékonyak a támadások, és a nyitásfogadásba is becsúszott néhány hiba, ennek pedig egyenes következménye volt a 16:11-es Dág-vezetés. A Csepel részéről egyéni hibák akadályozták a pontszerzést. Az első szettet simán nyerte a Dág. A második felvonást hasonló elánnal kezdte a vendégcsapat, amely az elején irányította a játékot, és vezetett is 12:9-re, amikor egy már megnyert pont helyett új labdát ítélt a játékvezető, ezután a csepeliek előbb kaptak egy ászt, majd totálisan beragadtak, és pillanatok alatt 14:12-re módosult az eredmény, a Dág javára. Innentől futott az eredmény után a Csepel, amely bár sok pontot kapott a rossz fogadás miatt, ám hatékony nyitásaival, illetve néhány jó sánccal utolérte a Dágot. 24:24-nél jött két hiba, egy rossz támadás és egy hazai ásznyitás, ezzel pedig már 2:0 volt az eredmény a hazaiak javára.

Ugyanolyan elánnal vetette bele magát a játékba a Csepel a harmadik felvonás elején, mint a megelőző két szettben. Végig fej-fej mellett haladt a két csapat, úgy, hogy általában a Csepel vezetett, de a végjáték előtt most is jöttek a hibák, és megint nagyon szoros állás mellett kezdték meg a szett utolsó szakaszát a csapatok. Igazán parázs volt a hangulat, akadt sárga lap, hosszú labdamenetek, és a legvégén, 23:23-nál megint jött Csepel-hiba, ez pedig azt jelentette, hogy a Dág 3:0-ra győzött a rangadón!


Szolnoki RK-SI – Dág KSE 0:3 (–19, –19, –23)
Szolnok, 100 néző. Játékvezetők: László É., Nagy L.
Szolnok: Bede, Tarjányi, Kovács S., Hoffart, Csépke, Bodonyi. Csere: Gulyás F. (liberó), Tóth I., Szöllősi. Edző: Juhász György
Dág: Oszuska G., Pollák, Zirigh, Szauter P., Horváth G., Jánossy. Csere: Bársony (liberó), Szombath. Játékos-edző: Oszuska Zoltán

A szolnoki csapat nyitásban nagyon gyenge teljesítményt nyújtott, a lényegesen nagyobb önbizalommal játszó, egységesebb vendégek megérdemelten kerekedtek felül.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Juhász György: – Ennyi rontott nyitással ezen a szinten nem lehet mérkőzést nyerni. Gratulálok a Dágnak!
Oszuska Zoltán: – Kiegyensúlyozott csapatteljesítményünknek köszönhetően a vártnál könnyebben győztünk a tapasztalt játékosokból álló hazai együttes ellen.

(forrás: csepelirc.hu, szoljon.hu)

Címkék: csepel szolnok röplabda dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr592364968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása