A bajnoki- és Magyar Kupa-címvédő Kaposvári RSE némi meglepetésre 3:0-ra győzött a Közép-európai Ligában újonc horvát OK Mladost Marina Kastela otthonában, a nemzetközi sorozat alapszakaszának második fordulójában.

Nem kezdte jól a mérkőzést a magyar együttes, az első technikai időnél már 8-4-re vezetett a Kastela. A következő pontokat azonban a somogyiak szerezték, és a második pihenőnél már ők vezettek. A szett végén Schulcz István termelte a pontokat és Bagics Balázs hatalmas ásznyitásával, valamint fölényes Kaposvár-sikerrel ért véget a játékrész (18:25, 0:1).

A második szettet sem kezdte jobban a magyar csapat, az előző mérkőzésen látott stabil nyitásfogadás csak az emlékekben élt. 10:6-ra, majd 16:11-re is vezetett már a jól szerváló horvát együttes. Kántor Sándor edző időkéréssel, illetve Szabó Alpár pályára küldésével próbált változtatni a játék képén. 18:18-nál érték utol ellenfelüket a vendégek, és ezután már nem is engedték ki a kezükből az újabb részsikert (22:25, 0:2).

A harmadik felvonásban szinte végig vezetve sikerült biztosítania a győzelmet a Kaposvárnak, amely így végül a vártnál simábban nyert, hiszen ne feledjük, ugyanezen a pályán az előző fordulóban az osztrák hotVolleys Wien 3:1-re kikapott! Kaszap Tamás remekül mozgatta a társakat, Bagics Balázs ezúttal nemcsak a nyitásfogadásban, hanem támadásban is kiválót nyújtott. Schulcz István – csakúgy, mint az első találkozón – a legeredményesebb pontszerző volt, Hoboth Ákos pontos támadásaival többször is nehéz szituáción segítette át társait, Dömötör Lajos a pontos nyitásfogadás mellett mezőnyben is sok labdát fogott, Szabó Alpár a nyitásaival és a blokkjaival hálálta meg az edzői bizalmat (23:25, 0:3). Sok idő nem jut a pihenésre a szép tengerparti városban a magyarok számára, hiszen vasárnap este már Kovács I Zoltán csapata, a szlovén OK Salonit Anhovo Kanal otthonában lépnek pályára az alapszakasz 17. fordulójából előrehozott mérkőzésen.

Közép-európai Liga, férfiak, alapszakasz, 2. forduló
OK Mladost Marina Kastela (horvát) – Kaposvári RSE 0:3 (–18, –22, –23)
Kastela, 400 néző
Kaposvár: Kaszap 2, Hoboth Á. 13, Bagics Balázs 15, Schulcz 19, Nagy J. 2, Csoma 4. Csere: Dömötör L. (liberó), Szabó A. 5. Edző: Kántor Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:0, 8:4, 8:8, 14:15, 14:18. 2. játszma: 3:0, 8:4, 10:6, 12:7, 16:11, 18:18. 3. játszma: 0:2, 8:7, 12:13, 13:16

Magyarok ligája
Ilyen is régen volt: a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Kaposvár kizárólag hazai játékosokkal vágott neki a szezonnak. Ebbe minden valószínűség szerint a szakmai indokok mellett pénzügyi okok is közrejátszottak, ám ettől függetlenül jó újra egy színmagyar együttest látni a nemzetközi porondon. Igen ám, de nem csak a kaposvári csapatban röplabdáznak honfitársaink, hanem az ellenfelek közül három együttesben is! Érdekesség, hogy korábban mindhárman megfordultak a somogyi megyeszékhely együttesében. A szlovén OK Salonit Anhovo Kanal együttesében játszik a center, Kovács I Zoltán; az osztrák SK Posojilnica Aich/Dob feladója Koch Róbert; és a szintén osztrák – ráadásul bajnoki címvédő, Bajnokok Ligája-résztvevő – Hypo Tirol Innsbruck játékosa Mózer Zoltán.

Az Európa-bajnokság jegyében
Az osztrák hotVolleys Wien mindenható klubvezetője (egyben az Osztrák Röplabda Szövetség elnöke), Peter Kleinmann már tavaly is azt tervezte, hogy a 2011-es osztrák-cseh közös rendezésű Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében csak hazai röplabdázó szerepel az együttesében, de ezt csak mostanra sikerült megvalósítania. A szlovák Richard Nemec és a török Erkan Togan személyében ugyan két idegenlégiós is erősíti a bécsi csapatot, ám a többiek mind osztrákok. Kleinmannt ismerve tegyük gyorsan hozzá: egyelőre! Ki tudja ugyanis, hogy mikor tör rá hirtelen egy újabb bevásárlási láz, és mikor szerződtet pánikszerűen a meglévő kettő mellé még néhány külföldit. A jelenlegi helyzet azonban a jövő évi kontinensbajnokságra való felkészülés szempontjából üdvözítő az osztrákok számára.
Kleinmann arról is közismert, hogy úgy váltogatja az edzőket, mint más a fehérneműjét. Ezt a szezont a szerb Zoran Nikolic szakmai vezetésével kezdte az együttes. A tréner Újvidéken, a Vojvodina együttesénél kezdte játékos-pályafutását. Már 19 évesen pályára lépett a felnőtt csapatban, amellyel jugoszláv bajnokságot nyert. Később Németországba költözött, volt az Oberhausen és a Wuppertal, majd Ausztriában a Lodron Salzburg röplabdázója is.
Ezzel párhuzamosan, 1990-ben Nikolic elvégezte az Újvidéki Egyetem testnevelés-szakát, és diplomás röplabdaedző lett. Miután befejezte a játékot Salzburgban, a szintén osztrák Gleisdorf edzője lett, majd jelenlegi együtteséhez (akkori nevén: Donaukraft Wien) szerződött. A bécsiekkel 1995 és 1997 között egyszer bajnoki ezüstérmes, kétszer osztrák bajnok volt, és szintén kétszer megnyerte a kupát is. Ezután Németországba költözött, ott dolgozott edzőként, aztán Szlovéniában az OK Maribor trénere lett, legutóbb pedig az osztrák Amstettenben edzősködött a VCA Hypo Niederösterreich csapatánál.

Korábbi eredmények
Team Club Austria (osztrák)–Hypo Tirol Innsbruck (osztrák, Mózer Zoltán 4 pont) 0:3 (–22, –20, –16)
Team Club Austria (osztrák)–ACH Volley Bled (szlovén) 1:3 (–19, –26, 23, –24)
Team Club Austria (osztrák)–OK Mladost Marina Kastela (horvát) 3:0 (20, 22, 14)
SK Posojilnica Aich/Dob (osztrák, Koch Róbert 3 pont)–ACH Volley Bled (szlovén) 2:3 (–23, 19, –23, 23, –10)
OK Salonit Anhovo Kanal (szlovén, Kovács I Zoltán 4 pont)–Hypo Tirol Innsbruck (osztrák, Mózer Zoltán nem játszott) 1:3 (–13, –21, 22, –19)
OK Mladost Marina Kastela (horvát)–hotVolleys Wien (osztrák) 3:1 (19, 15, –25, 21)
Kaposvári RSE–SK Posojilnica Aich/Dob (osztrák, Koch Róbert 3 pont) 1:3 (–22, 19, –33, –27)

Címkék: kántor kaposvár kovács röplabda koch közép európai liga mózer

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr232359461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása